Thursday, December 20, 2012

អត្ថ​ប្រយោជន៏​​របស់​​ព​ពាយ​​ជ្រុង​​ចំពោះ​​សុខ​ភាព

មាន​បងប្អូន​យើង​នៅតាម​តំបន់​មួយចំនួន​បាន​ស្គាល់​ព​ពាយ​ជ្រុង​ក៏​ ប៉ុន្តែ​ក៏​មាន​បងប្អូន​យើង​នៅ​តាម​តំបន់​មួយចំនួន​មិនទាន់​បាន​ស្គាល់​ព​ ពាយ​ជ្រុង​នៅ​ទ្បើយ​ដែរ។ ​ព​ពាយ​ជ្រុតគឺ ជា​រុក្ខជាតិ​ក្នុង​អំបូល​សណ្តែក​ដែល​មាន​មុខមាត់ ចម្លែក​មិន​ដូច​បងប្អូន​រួម​ត្រកូល។ ចំណែក​រសជាតិ​របស់​វា​វិញ​អាច​យក​ទៅ​ធ្វើ​អាហារ​ជា​ច្រើន​​មុខ​ដូចជា​ញាំ​ បុក​ល្ហុង
ភ្លា​ឆា​ធ្វើ​អន្លក់​បន្លែស្រស់​ជ្រលក់​ទឹកគ្រឿង ឬ​ត្រី​ប្រៃ​បាន​តាម​តម្រូវការ​។ ក្រៅពី​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​វា​ក៏​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ​អាហារ​ដែល​មាន​ ប្រយោជន៍​ច្រើន​ដូចជា​វីតាមីនA / C និង E​ និង​ជា​បន្លែ​សម្បូរ​ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​ជួយ​ឲ្យ​រាងកាយ​ស្ថាបនា​ប្រព័ន្ធ​ ការពារ​រាងកាយ​បាន​ខ្លះ​។
លើសពី​នេះ​វា​មាន​ធាតុ​ខនិជ​ប្រភេទ​ហ្វូ​ស្វ័​រដែល​ជា​ធាតុ​ដ៏​សំខាន់​ សម្រាប់​ជួយ​អោយ​ធ្មេញ​របស់​អ្នក​មាន​ភាពរឹងមាំ ស​ស្អាត និង ឆ្អឹង​រឹងមាំ​ដូចគ្នា​និង​មាន​គុណ​សម្បត្តិ​​ជួយ​កម្ចាត់​អាការ​ល្ហិតល្ហៃ​ ទៀតផង។
ព​ពាយ​ជ្រុង​ក៏​មាន​ជាតិ​កាក​សរសៃ​អាហារ​ជួយ​ឲ្យ​ប្រព័ន្ធ​បន្ទោបង់​ ធ្វើការ​ជា​ប្រក្រតី​មិនទល់​លាមក។ ក្រៅពី​នេះ​មើម​ឬ​គល់​ឫស​នៅក្រោម​ដី​របស់​វា​អាច​យក​មក​ហាលថ្ងៃ​លីង​ឲ្យមាន​ ពណ៌​លឿង​សម្រាប់​ធ្វើ​ជា​តែឆុង​ក្តៅ​ផឹក​ជួយ​លើក​កម្លាំង​អ្នកជំងឺ ឬ ​អ្នក​មាន​អា​ការល្ហិត​-ល្ហៃ​អស់កម្លាំង ។
ដូចដែល​បាន​ជម្រាប់ជូន​ខាងលើ​ប្រសិនបើ​អ្នក​ចង់​បាន​ភាពរឹងមាំ​ចំពោះ​ រាងកាយ​និង​ទទួលបាន​សុខភាព​ល្អ​នោះ​កុំ​ភ្លេច​ណា​រក​ទិញ​ព​ពាយ​ជ្រុង​មក​ ទទួល​ទាន​ដើម្បី​សុខភាព​របស់​លោក​អ្នក​៕