តើប្រិយមិត្តធ្លាប់ទទួលទានផ្លែត្រសក់ស្រូវរឺទេ? តើលោកអ្នកដឹងពីអត្តប្រយោជន៍របស់វាដែររឺទេ? ត្រសក់ស្រូវជាដំណាំដែលសំបូរនៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជា ហើយយើងពិតជាបានឃើញវានៅតាមទីផ្សារនានាទូទាំងព្រះរាជាណាចក្រ កម្ពុជា។
យើងអាចបរិភោគផ្លែត្រសក់ស្រូវជាផ្លែឈើក៏មានរសជាតិក្រអូប ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ឬក៏យកមកធ្វើជាអាហារល្ងាចជំនួសបាយក៏អាចជួយបញ្ចុះទម្ងន់បាន យ៉ាងល្អ។
ត្រសក់ស្រូវមានសារធាតុអាហារផ្សេងៗប្រហាក់ប្រហែលនឹងត្រសក់ផ្អរដែរតែ វាមានគុណសម្បត្តិ និងគុណប្រយោជន៍លេចធ្លោខាងផ្នែកឱសថ។
គេអាចប្រើវាធ្វើជាថ្នាំតាំងពីឬសរហូតដល់គ្រាប់។ ឬសរបស់វាមានជាតិត្រជាក់ប្រហាតអាចយកទៅស្ងោរផឹកធ្វើអោយក្អួត អាហារ។ ចំណែកស្លឹករបស់វាមានរសជាតិសាបត្រជាក់ប្រើធ្វើជាថ្នាំគ្រុន បញ្ចុះកម្តៅ។
ផ្ការបស់វាមានរសជាតិល្វីងហាលអោយស្ងួតយកទៅស្ងោរផឹក ដើម្បីអោយក្អួតអាហារឬធ្វើជាថ្នាំព្យាបាលជំងឺខាន់លឿង។ ផ្កាស្ងួតបុកអោយហ្មត់ផងបាញ់ចូលទៅក្នុងរន្ធច្រមុះអាចផ្សំដំបៅ ក្នុងច្រមុះបាន។ ចំណែកផ្លែខ្ចីអាចធ្វើជាអន្លក់។ ផ្លែទុំរបស់វាមានក្លិនក្រអូបប្រហើរពេលបរិភោគទៅអាចជួយបញ្វុះ ទឹកមូត្របំប៉នធាតុក្នុង៕