Monday, December 17, 2012

​ល្ពៅ​មាន​​ប្រយោជន៍​​ដល់​រាងកាយនិង​ការពា​រ កា​រ​កើត​ទឹកនោមផ្អែម

ផ្លែ​ល្ពៅ​ជា​ប្រភេទ​បន្លែ​ម្យ៉ាង​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​សុខភាព​រាងកាយ​របស់​ មនុស្ស​។ ខាងក្រោម​នេះ​ជា​វិធីសាស្ដ្រ​មួយចំនួន​ដែល​ល្ពៅ​ផ្ដល់​សារធាតុ​យ៉ាងសំខាន់​ ដល់​សុខភាព​ដូចជា​៖
-​ល្ពៅ​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​៖ ជា​ប្រភេទ​បន្លែ​ម្យ៉ាង​មាន​សារធាតុបេ​តាឃែ​រ៉ូ​ទីន​ខ្ពស់ បង្កា​រការ​កើត​ជំងឺ​មហារីក ជាពិសេស​មហា​រីក​​បោ្លកនោម ចំពោះ​អ្នក​ដែល​មាន​វ័យ​ចំណាស់​ការពារ​ជំងឺ​សើ​ស្បែក និង​បន្ថយ​អាការ​ឈឺ​ចុក​រោយ​នៅ​ក្បាលជង្គង់ និង​ចង្កេះ ព្រមទាំង​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​ការការពារ​អាការ​ជំងឺ​ស្វិតដៃ​ជើងបាន​ទៀត​។​
-ល្ពៅ​អាច​ការពារ​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម៖ ក្រៅ​ពី​នេះ​ល្ពៅ​ក៏​អាច​ការពារ​ជំងឺលើសឈាម​ជួយ​ទ្រទ្រង់​ដល់​ថ្លើម​និង​ភ្នែក​ផងដែរ។​
-​ល្ពៅ​ជា​បន្លែ​ដែល​មាន​សារធាតុ​សរសៃខ្ពស់៖ លើសពីនេះ​ទៀត​វា​ជា​ប្រភេទ​អាហារ​ផ្ដល់​ថាមពល​ក្នុង​ខ្លួនប្រាណ​មាន​កំរិត​ ទាប ជាតិខ្លាញ់​តិច សមស្រប​ទៅ​នឹង​អ្នក​ដែល​ត្រូវការ​គ្រប់គ្រង​ទំងន់។ សារធាតុ​កាបូន​អ៊ី​ដ្រាត​នៅ​ក្នុង​ល្ពៅ​ជួយ​បំបាត់​ដំបៅ​នៅក្នុង​ក្រពះ និង​ពោះវៀន។​
-​ល្ពៅ​នឹង​ជួយ​កំចាត់​កំហាក​ស្លេស្ម៖ ជា​បន្លែ​ម្យ៉ាង​ដែល​ផ្ដល់​ផលប្រយោជន៍​ដល់​រាងកាយ ជួយ​បំបាត់​ស្លេស្ម​ក្នុង​បំពង់ក និង​​ជួយ​​ដល់​​សួត បន្ថយ​អាការ​នៃ​ជំងឺហឺត​ដែល​កើត​ពី​អាការ​រលាក​បំពង់ខ្យល់​ដក​ដង្ហើម​ដ៏​ រ៉ាំរ៉ៃ​របស់​អ្នក​ដែល​មាន​វ័យ​ចំ​ណាស់ ជួយ​​ទំនុក​បំរុង​លើកស្ទួយ​​កំលាំង​សមស្រប​ទៅ​លើ​អ្នក​ដែល​មាន​សួត និង តម្រងនោម​ចុះខ្សោយ។​
-​គ្រាប់​ល្ពៅ៖ មាន​គុណប្រយោជន៍​ក្នុង​ការការពារ និង​កាត់បន្ថយ​ឱកាស​នៃ​កើត​ក្រួស​ក្នុងតម្រង​នោម និង​មាន​ប្រសិទ្ធ​ភាព​​ជា​​​ប្រភេទ​​​ថ្នាំ​បញ្ចុះ​ព្រូ​ន ឬ​តេន​ញ៉ា។​
-ប្រេង​ល្ពៅ៖ ប្រេង​ដែល​ចំរាញ់​ចេញពី​គ្រាប់​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​អាច​យក​មក​ទទួល​ទាន​ជួយ​ទំនុកបំរុង​លើ​សរសៃ​ប្រ​សាទ៕