Wednesday, December 26, 2012

អង្ករសំរូបសំខាន់សំរាប់សុខភាព

អង្ករសំរូបសរីរាង្គ
យើងសង្កេតឃើញថាប្រជាជនកម្ពុជាបានបោះបង់ការ បរិភោគអង្ករសំរូប ដោយសារតែរសជាតិ​របស់អង្ករប្រភេទនេះមានលក្ខណៈរឹង និង មានកំរិតរលាយខុសពីធម្មតា ។ យ៉ាងណាមិញលោក​អ្នកប្រហែលជាពុំទាន់ដឹងពីសារសំខាន់នៃអង្ករសំរូបនោះទេ ៕

តើអ្វីជាអង្ករសំរូប ?
អង្ករសំរូបជាអង្ករដែលគេកិនយកចេញតែសំបកខាងក្រៅរបស់ស្រូវដែលគេហៅថា
អង្កាម និង រក្សាទុក សំបកខាងក្នុង ។ សារធាតុសំខាន់ៗដែលមានប្រយោជន៍សំរាប់សុខភាពមិនត្រូវបាត់បង់​តាមរយៈការកិនទេ គឺវារក្សាទុកនៅសំបកខាងក្នុងនេះ ។ ផ្ទុយទៅវិញចំពោះអង្ករសំរិត (WHITE RICE) សំបកចាងក្នុងត្រូវបានបកនិងសំអាតចេញអស់ ។

អង្ករសំរូបមានសារសំខាន់ណាស់ ដោយសារតែវាមានសារធាតុចិញ្ចឹម សំខាន់ៗជាពិសេសវីតាមីន និង សារធាតុរ៉ែខនិច ដែលជួយទ្រទ្រង់អោយរាងកាយយើង​មានសុខភាពល្អ ។ ម៉្យាងវិញទៀត អង្ករប្រភេទនេះ ជួយកាត់បន្ថយ បញ្ហាទាក់ទងទៅនឹង ជំងឺទឹកនោមផ្អែម ជំងឺលើសឈាម និង ជំងឺ​រលាកសន្លាក់ដៃ ជើងទៀតផង ។​ អង្ករសំរូបក៏មានសារធាតុសសៃ ដែលហៅថា (Fiber) ដែលជួយកាត់បន្ថយបញ្ហាទល់លាមក និង ជួយការពារ ជំងឺមហារីកពោះវៀនផងដែរ ។


ចំពោះអ្នកដែលចង់សំរករាង អង្ករសំរូបពិតជាមាន ប្រសិទ្ធិភាព ដោយសារតែ អង្ករសំរូបមានសារ ធាតុដែលជួយលាងសំអាត ក្រពះ និង កាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ ។ ការបរិភោគអង្ករសំរូប រាល់ថ្ងៃ ធ្វើ​អោយរាងកាយរបស់លោកអ្នក អាចទប់ស្កាត់ជាមួយជំងឺ និង ទប់ស្កាត់ការលើស បរិមាណ ផល​ប៉ះពាល់ ដែលអាចជួបប្រទះ នៅថ្ងៃអនាគត ។