ប្រសិនបើយើងយកត្របែកស្រស់ៗលាងទឹកអោយស្អាតឆ្កៀលយកគ្រាប់ចេញហាន់ជាចំណិត
តូចៗរួចយកទៅដាក់ក្លាស្សេអោយត្រជាក់បន្ទាប់មកយកទៅក្រឡុកដោយម៉ាស៊ីនក្រឡុកញែក
កាកពេលនោះយើងក៏និងបានទឹកអង់ស៊ីមត្របែកដ៏សែនឆ្ងាញ់ពិសាផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ច្រើន
ព្រោះមានវីតាមីនAនិងវីតាមីនCខ្ពស់ជាពិសេសវីតាមីនCដែលមានក្នុងត្របែកមានច្រើនជាងផ្លែ
ឈើត្រកូលក្រូចរហូតដល់ទៅ ៥ ដងឯណោះព្រមទាំងមានប៉ូតាស្យូមនិងកាល់ស្យូមផងដែរ ។
តូចៗរួចយកទៅដាក់ក្លាស្សេអោយត្រជាក់បន្ទាប់មកយកទៅក្រឡុកដោយម៉ាស៊ីនក្រឡុកញែក
កាកពេលនោះយើងក៏និងបានទឹកអង់ស៊ីមត្របែកដ៏សែនឆ្ងាញ់ពិសាផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ច្រើន
ព្រោះមានវីតាមីនAនិងវីតាមីនCខ្ពស់ជាពិសេសវីតាមីនCដែលមានក្នុងត្របែកមានច្រើនជាងផ្លែ
ឈើត្រកូលក្រូចរហូតដល់ទៅ ៥ ដងឯណោះព្រមទាំងមានប៉ូតាស្យូមនិងកាល់ស្យូមផងដែរ ។
គុណប្រយោជន៍នៃផ្លែត្របែក
វីតាមីនAនិងវីតាមីនCត្រូវបានគេចាត់ទុកជាសារធាតុantioxidantដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធ ការពាររាងកាយការពារមហារីកការពារផ្តាសាយជួយអញ្ចាញនិងធ្មេញ។ដោយកាល់ស្យូមជួយឆ្អឹងការពាររោគពុកឆ្អឹងចំណែកឯប៉ូតាស្យូមធ្វើអោយសំពាធឈាមនិង
ដំណើរការរបស់បេះដូងធ្វើការបានល្អ។ក្រៅពីនេះត្របែកក៏នៅមានសារធាតុពពួករុ្ខគីមី សំខាន់ៗជាច្រើនទៀតដូចជាផេកទីននិងថេននីនដែលមានឥទ្ធិពលជាថ្នាំ្ផផ្សះជួយសំរាល់
អាការៈរាគរូសនិងឈីក។ត្របែកជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាប១ផ្លែផ្តល់ ថាមពលត្រឹមតែ២៥កាឡូរីប៉ុណ្ណោះថែមទាំងមានជាតិសសៃខ្ពស់ទើបវាជាផ្លែឈើដ៏ល្អចំពោះ ប្រព័ន្ធបញ្ចេញកាកសំណល់និងការគ្រប់គ្រងទំងន់ ។ប្រសិនបើគេនិយាយអំពីកិច្ចការស្រាវជ្រាវទាក់ទងទៅនិងអត្តប្រយោជន៍របស់ត្របែកចំពោះ សុខភាព គឺឃើញមានច្រើនតែម្តង។លោកសាស្ត្រាចារ្យប្រមជីតសនឡាំឯកទេសខាងឳសថ សាស្រ្តនៃសាកលវិទ្យាល័យចៈហ៊ីឌនបានលើកឧទាហរណ៍បង្ហាញថាគេបានធ្វើតេស្តិ៍សាកល្បង ដោយអោយអ្នកស្ម័គ្រចិត្តទទួលទានត្របែកជាប់ៗគ្នារយៈពេល១២សប្តាហ៍ដែលលទ្ធផលបាន បង្ហាញថា អ្នកស្ម័្គគ្រចិត្តមានការថយសំពាធឈាមចុះបាន៨ចុចបន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមបាន ៩ភាគរយបន្ថយTriglycerideបាន៨ភាគរយនិងជួយបង្កើនជាតិខ្លាញ់ល្អHDLបាន៨ភាគរយហើយ ការធ្វើតេស្តមួយបានបង្ហាញថាសារធាតុantioxidantដែលមានក្នុងត្របែកអាចជួយការពារអាការ
ខុសប្រក្រតីនៃបេះដូង ។ ក្រៅពីនេះក៏មានកិច្ចស្រាវជ្រាវមួយដែលគេសិក្សាទៅលើអត្ថប្រយោជន៍របស់ទឹកត្របែកចំពោះការ
គ្រប់គ្រងកំម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមដោយអោយអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមមួយក្រុមផឹកទឹកត្របែកជាប់ៗ គ្នា៤សប្តាហ៍។ជាលទ្ធផលគេបានឃើញថាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នកជំងឺបានថយចុះ
២៥% នៅពេលធ្វើការប្រៀបធៀបជាមួយអ្នកជំងឺដែលមិនបានផឹកទឹកត្របែក ។
វីតាមីនAនិងវីតាមីនCត្រូវបានគេចាត់ទុកជាសារធាតុantioxidantដែលជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធ ការពាររាងកាយការពារមហារីកការពារផ្តាសាយជួយអញ្ចាញនិងធ្មេញ។ដោយកាល់ស្យូមជួយឆ្អឹងការពាររោគពុកឆ្អឹងចំណែកឯប៉ូតាស្យូមធ្វើអោយសំពាធឈាមនិង
ដំណើរការរបស់បេះដូងធ្វើការបានល្អ។ក្រៅពីនេះត្របែកក៏នៅមានសារធាតុពពួករុ្ខគីមី សំខាន់ៗជាច្រើនទៀតដូចជាផេកទីននិងថេននីនដែលមានឥទ្ធិពលជាថ្នាំ្ផផ្សះជួយសំរាល់
អាការៈរាគរូសនិងឈីក។ត្របែកជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលមានជាតិខ្លាញ់ទាប១ផ្លែផ្តល់ ថាមពលត្រឹមតែ២៥កាឡូរីប៉ុណ្ណោះថែមទាំងមានជាតិសសៃខ្ពស់ទើបវាជាផ្លែឈើដ៏ល្អចំពោះ ប្រព័ន្ធបញ្ចេញកាកសំណល់និងការគ្រប់គ្រងទំងន់ ។ប្រសិនបើគេនិយាយអំពីកិច្ចការស្រាវជ្រាវទាក់ទងទៅនិងអត្តប្រយោជន៍របស់ត្របែកចំពោះ សុខភាព គឺឃើញមានច្រើនតែម្តង។លោកសាស្ត្រាចារ្យប្រមជីតសនឡាំឯកទេសខាងឳសថ សាស្រ្តនៃសាកលវិទ្យាល័យចៈហ៊ីឌនបានលើកឧទាហរណ៍បង្ហាញថាគេបានធ្វើតេស្តិ៍សាកល្បង ដោយអោយអ្នកស្ម័គ្រចិត្តទទួលទានត្របែកជាប់ៗគ្នារយៈពេល១២សប្តាហ៍ដែលលទ្ធផលបាន បង្ហាញថា អ្នកស្ម័្គគ្រចិត្តមានការថយសំពាធឈាមចុះបាន៨ចុចបន្ថយជាតិខ្លាញ់ក្នុងឈាមបាន ៩ភាគរយបន្ថយTriglycerideបាន៨ភាគរយនិងជួយបង្កើនជាតិខ្លាញ់ល្អHDLបាន៨ភាគរយហើយ ការធ្វើតេស្តមួយបានបង្ហាញថាសារធាតុantioxidantដែលមានក្នុងត្របែកអាចជួយការពារអាការ
ខុសប្រក្រតីនៃបេះដូង ។ ក្រៅពីនេះក៏មានកិច្ចស្រាវជ្រាវមួយដែលគេសិក្សាទៅលើអត្ថប្រយោជន៍របស់ទឹកត្របែកចំពោះការ
គ្រប់គ្រងកំម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមដោយអោយអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមមួយក្រុមផឹកទឹកត្របែកជាប់ៗ គ្នា៤សប្តាហ៍។ជាលទ្ធផលគេបានឃើញថាកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នកជំងឺបានថយចុះ
២៥% នៅពេលធ្វើការប្រៀបធៀបជាមួយអ្នកជំងឺដែលមិនបានផឹកទឹកត្របែក ។
( ប្រភពពី៖ Ultimatehealt)